• Köpvillkor

KöpvillkorAllmänt

Minimum ålder för att handla av oss är 18 år, i annat fall krävs målsmans underskrift. Priser visas inkl. moms 25%. Alla levererade varor är Hellman Outdoor's egendom tills varan är till fullo betald. Vi reserverar oss för eventuellt tryckfel på denna webbsida. Exakt färgåtergivelse är alltid svårt att uppnå på bilder. Vi rekomenderar därför att se på våra filmer för att få rätt färguppfattning på produkterna. Pga. ändringar från våra leverantörer eller valutor kan prisändringar förekomma, dock aldrig på beställda varor. När du beställer av oss accepterar du automatiskt dessa köpvillkor.

Leverans

När vi fått in er beställning skickar vi ett ordererkännande till mail-adressen ni uppgav vid beställningen. Vänligen kontrollera uppgifterna så allt stämmer med er beställning, om något är fel ber vi er kontakta oss så snart som möjligt så vi kan rätta till felet innan leverans sker. Vår strävan är att leverera era varor så snabbt som möjligt, oftast inom två arbetsdagar. Om vi mot förmodan inte kan leverera inom 7 arbetsdagar kontaktar vi er när leverans kan ske, ni har då också möjlighet att annullera er beställning. Beställningsvaror levereras efter ca. 14 dagar. Vi reserverar oss mot slutförsäljning.

Betalning

Betalning med Payson (Avgift 0:-)
Använd Payson för att enkelt och tryggt betala till oss. Med Payson kan du sätta in pengar med VISA, MasterCard samt internetbank (Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea).

Läs mer om Payson här: www.payson.se

Betalning med PaysonFaktura (Avgift 34:-)

Om Paysonfaktura
Vi erbjuder betalsättet ”PaysonFaktura” i samarbete med Payson AB. Betalningsvillkor är 14 dagar. Avgift 34:-. För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Företag som betalar mot PaysonFaktura måste vara registrerade i Sverige. Vid ej godkänd kreditprövning eller annan omständighet som hindrar fakuraköp rekommenderar vi Payson kortbetalning.

Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 160 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.

Information om ångerrätt
Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har Du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att Du skall kunna nyttja din ångerrätt måste Du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Vid nyttjande av ångerrätten är det Du som står för returkostnaden.

Information om pantsättning
Vid betalning med PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924.

Betalning med förskottsinbetalning till Bankgiro (Avgift 0:-)
Fyll i er beställning och tryck slutför köp, ni får då en orderbekräftelse till e-mailadressen ni uppgav.
Sätt in köpesumman inkl. moms till Bankgiro 314-7782.
Uppge ordernumret er order fick vid beställningen (står på orderbekräftelsen)
Er beställning skickas så fort betalningen är registrerad på vårt konto.


Fraktavgift
Sverige
Fraktavgift på 99:- inkl moms, tillkommer på beställningar under 900:-.
Vid beställningar över 900:- inkl moms får du möjligheten att välja fri frakt i varukorgen vid val av fraktsätt.
Du kan även välja fraktsätt "Hämtas på vårt lager". Du får då ett Sms när din order är färdig att hämtas på vårt lager.


Övriga länder
Till EU länder tillkommer frakt. 
Till icke EU länder tillkommer frakt. (Moms och tullavgift betalas av mottagaren till landets tullverk.)
Vänligen kontakta Hellman Outdoor för pris och betalningsvillkor.


Ångerköp
Skulle du av någon anledning inte skulle vara nöjd med varan har du 30 dagar på dig att returnera den. Varan måste då vara oanvänd och i sin originalförpackning. När varan är kontrollerad och godkänd återbetalar vi er. Återbetalning sker direkt till personkonto eller bankkonto. Returfrakten betalas av er och återbetalas inte.

Reklamationer
Skulle du mot förmodan få en skadad vara eller en felleverans ber vi dig kontakta oss omgående så en snabb åtgärd kan ske. Returfrakten  betalas i dessa fall av oss. Observera att en synlig transportskada ska anmälas direkt till ombudet vid utlämningstillfället. Vara som har skadats på grund av felaktigt handhavande eller genom yttre våld ersätt ej.

Personuppgifter
Personuppgifter som lämnas vid orderregistrering behandlas konfidentiellt och används bara för att kunna ta betalt för varan och leverera din beställning till rätt adress.
Allt enl. dataskyddsförordningen (EU) 2016/679 (GDPR)
Du kan läsa mer om hur vi hanterar och lagrar dina uppgifter i vår integritetspolicy här.

Kontakt
Thomas Hellman
Tel. 070-3854085
thomas@hellmanoutdoor.com