InfernoEPS

Pris. 3995:-

InfernoEPS

InfernoEps (Element Protection System) är en patenterad innovation från USA som har blivit en succé bland jägare och friluftsentusiaster i Nordamerika och Kanada. Dess unika uppbyggnad och design, som är en kombination mellan en ryggsäck och ett kraftigt fodrat allvädersskydd, framtagen och utprovad av professionella jägare, gör att man kan sitta/stå varmt & torrt under väldigt lång tid när man utövar sin friluftsaktivitet. Eftersom hela kroppen är inuti EPS så fördelas kroppsvärmen jämt i EPS, så du kommer inte att frysa om t.ex. dina fötter eller din rygg. Just att EPS täcker hela kroppen gör också att din "doft" reduceras markant till den yttre miljön, vilket gör att din position inte röjs så lätt om vinden ligger på från "fel" håll. Väldigt bra vid jakt! Ihopfälld är EPS en ryggsäck i kraftig polyester (600D). Ryggsäcken är utrustad med vadderade axelband för bästa komfort. I det största utrymmet i ryggsäcken ligger själva allvädersskyddet, men runt om finns gott om smarta fack, där proviant, termos, ammunition, kikare, kamera, m.m., får plats, så du får med dig allt du behöver. Den låga vikten, 3,5kg, gör att du kan packa med mycket annat. När du kommit fram till ditt utvalda ställe, knäpper man upp knapparna som finns i varje hörn för att frigöra det generösa utrymmet för benen (ca: 60cm i diameter), så att säker bensättning kan uppnås vid t.ex. skytte, sen öppnar man det stora utrymmet på ryggsäcken och drar fram allvädersskyddet, som man sedan lätt "går in" i och drar upp dragkedjan. Det finns stora justerings möjligheter för  luvan, som är helt tätslutande.

På jackdelen finns det stora fickor för vantar och/eller radio. Det yttre tyget är av slitstarkt, kraftigt men ändå ett väldigt tyst och följsamt tyg i 100% polyester trikå, vind & vattentätt med andasfunktion. Att tyget är så tyst, även vid mycket låga temperaturer, är en förutsättning för en god jakt. Kamouflagemönster  Realtree® Xtra är standard, finns även i Realtree® AP Snow. EPS är isolerad med hela 200g Thinsulate™ Platinum vilket garanterar att du sitter varmt även vid mycket låga temperaturer. Test har gjorts vid -30°, då var det en konstant temperatur inuti EPS på +15°. Testet genomfördes av David Helwig, uppfinnaren av InfernoEPS. Eftersom den kroppsvärme du avger, stannar kvar i EPS får HELA din kropp samma förutsättningar till att hålla värmen.
Det inre fodret är av stark "Rip-stop" nylon. EPS är utrustad med många finesser och funktioner, som t.ex. att den rymliga, heltäckande luvan har ett mjukt foder så att hörselkåpor med inbyggda mikrofoner inte störs så mycket av huvudets rörelser eller dom extra kraftiga resåren i armarna som stänger ute allt drag.
Att ta av sig EPS och packa ihop görs väldigt enkelt genom att dra ner den långa dragkedjan, "gå ur" och packa ner jackdelen i ryggsäcken och gå vidare. Den höga kvalitén och dess smarta funktion gör att EPS lämpar sig perfekt till Jakt, Fågelskådning, Naturfotografering, Vinterfiske eller Åskådare vid olika evenemang t.ex. Skidor, Rally, Bandy, m.m. Den fungerar även utmärkt att använda som sovsäck. Eftersom man sitter helt skyddad i en EPS är den även ett utmärkt skydd mot mygg & knott på höst & vårkanten.
Dess unika design gör att du har ryggsäck, jacka, byxor, och fotvärmare i en och samma produkt.

EPS finns i 4 olika storlekar beroende på användarens längd: M, L, XL, XXL

Tänk på att man står i en EPS med skor.
Räkna därför din längd inkl. skornas höjd när du räknar ut din storlek.

M = Din  längd med skor 152cm-164cm
L = Din längd med skor 165cm-175cm
XL =Din längd med skor 176cm-192cm
XXL =Din längd med skor 193cm-207cm

  • Färg: Realtree®Xtra
  • Vikt:3,5kg
  • Vind- & Vattentät med andasfunktion
  • Yttertyg: Kraftigt 100% Polyester
  • Isolering: 200g Thinsulate™Platinum
  • Stor, tätslutande luva med plats för hörselkåpor.
  • Kraftig resår i ärmar.
  • Funktionella fack och fickor.
  • Vadderade axelband
  • “Jacket port*”( ingår) (*=en genomföring som vid behov, monteras på ryggen på EPS så fallskyddssele kan användas på ett korrekt sätt i t.ex ett torn eller skjutstege.).

InfernoEps (Element Protection System) är en patenterad innovation från USA som har blivit en succé bland jägare och friluftsentusiaster i Nordamerika och Kanada. Framtagen och utprovad av professionella jägare. Dess unika uppbyggnad & konstruktion, av material av högsta kvalité, gör den till ett väldigt bra komplement till ditt friluftsliv!